به نقل از یاهونیوز،یک فضاپیمای ژاپنی موفق شد بعد از سه سال و نیم مسافرت فضایی به یک سیارک برسد تا آزمایشاتی منحصر به فرد را بر روی آن انجام دهد و نمونه هایی را از سطح سیارک مذکور جمع آوری کند.
فضاپیمای بدون سرنشین یادشده Hayabusa2 نام دارد و فعلا در فاصله 20 کیلومتری از این سیارک مستقر شده که 280 میلیون کیلومتر از زمین فاصله دارد.
فضاپیمای رباتیک یادشده قصد دارد ظرف یک سال و نیم آینده سه بار بر روی سیارک هدف فرود آمده و نمونه های مورد نیاز را جمع آوری کند. اگر ماموریت رفت و برگشت این فضاپیما با موفقیت انجام شود، می توان از نمونه های جمع آوری شده به عنوان سرنخ هایی برای شناسایی سرمنشا شکل گیری منظومه شمسی و حیات بر روی کره زمین استفاده کرد.
پیش بینی می شود Hayabusa2 حدود دو ماه وقت صرف یافتن محلی مناسب برای فرود بر روی سطح این سیارک کند و با توجه به دمای بسیار بالای دهانه های آتشفشانی سطح سیارک هدف، Hayabusa2 تنها چند ثانیه برای این کار وقت دارد.
انتظار می رود نمونه های جمع آوری شده تا قبل از پایان سال 2020 به کره زمین برسد. سیارک یادشده که Ryugu نام دارد 900 متر قطر دارد و Hayabusa2 که در دسامبر سال 2014 به فضا پرتاب شده، جایگزینی برای Hayabusa محسوب می شود که ماموریت خود را طی سال های 2003 تا 2010 به انجام رساند.