به نقل از تک تایمز، حالا دانشمندان به راز این انحراف پی برده اند. آنها می گویند به احتمال زیاد یک پیش سیاره که ابعادی دو برابر کره زمین داشته در زمان شکل گیری منظومه شمسی در 4 میلیارد سال قبل به اورانوس برخورد کرده و این برخورد باعث کج شدن و انحراف سیاره اورانوس شده است.
پیش سیاره یک جنین سیارهای بزرگ است که در داخل یک دیسک پیشسیارهای ایجاد شده و روند ذوب داخلی آن برای ایجاد لایههای تمایز انجام شدهاست. به نظر میرسد که پیشسیارهها؛ از خردهسیارههایی با اندازهای در حدود یک کیلومتر، که از نظر گرانشی مدارهای یکدیگر را پیوسته آشفته میساختهاند، تشکیل شدهباشند که؛ با برخورد با یکدیگر، به تدریج از ائتلاف خردهسیارکها به سیارهٔ غالب تبدیل گردیدهاند.
همین برخورد در کاهش شدید دمای سیاره اورانوس نیز تاثیر گذار بوده و آن را به سیاره ای یخ زده و کاملاغیرقابل سکونت مبدل کرده است.
محققان دانشگاه دورهام می گویند شبیه سازی سناریوهای مختلف شکل گیری منظومه شمسی با استفاده از یک ابررایانه قدرتمند منجر به شکل گیری چنین فرضیه ای در مورد سیاره اورانوس شده است.
پیش از این هم باور عمومی ستاره شناسان بر این بود که اورانوس پس از برخورد شدید با سیاره ای بزرگ دچار انحراف شده است. اما حالا جزئیات بیشتری در این زمینه به دست آمده است. برخورد مذکور همچنین باعث شکل گیری لایه ای از یخ به دور اورانوس شد و همین لایه مانع از نفوذ گرمای خورشید به داخل این سیاره شده است. گفتنی است دمای سطح این سیاره حدود منفی 216 درجه براورد می شود.