چاپ        ارسال به دوست

رجیستری ۱میلیون و ۵۰۰هزار گوشی در ۷ماه/ ۱۱درصد واردات درلیست سیاه
برمبنای آمار رگولاتوری؛

رجیستری ۱میلیون و ۵۰۰هزار گوشی در ۷ماه/ ۱۱درصد واردات درلیست سیاه

طرح رجیستری گوشی های تلفن همراه با هدف شناسنامه دار شدن یکی از پر مصرف ترین کالاهای وارداتی کشور و مبارزه سیستمی با قاچاق تلفن همراه، از ۱۴ آذرماه سال گذشته پیاده سازی و اجرا شد تا صرفه اقتصادی قاچاق گوشی از بین رفته و حقوق مصرف کنندگان آن رعایت شود.

در آستانه یکساله شدن طرح رجیستری، سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی به عنوان یکی از مجریان پیاده سازی این طرح ملی، وضعیت اجرای آن را در کشور اعلام کرد.

برمبنای این آمار که تا پایان خردادماه ۹۷ را رصد کرده، مشخص شده که از تاریخ ۱۴ آذرماه ۹۶ تا پایان خردادماه ۹۷ بالغ بر ۲ میلیون و ۲۵۵ هزار و ۲۹۲ گوشی موبایل از ۱۱ برند اصلی موبایل وارد کشور شده که از این تعداد یک میلیون و ۵۱۶ هزار و ۹۴۹ گوشی در سامانه رجیستری فعال شده اند.

این اطلاعات که از سامانه ثبت گوشی تلفن همراه با نام «همتا» استخراج شده است، دارندگان گوشی های تلفن همراه را از ۱۴ آذرماه در ۳ گروه (شناسه سفید، شناسه خاکستری و شناسه سیاه) دسته بندی می کند.

براین اساس، فهرست «سفید»، دارندگان گوشی های قانونی فعال را که در این سامانه رجیستر شده اند نشان می دهد. یک میلیون و ۵۱۶ هزار و ۹۴۹ گوشی در فهرست شناسه «سفید» قرار دارند.

در وضعیت «خاکستری» گوشی هایی قرار می گیرند که هنوز وضعیت رجیستری آنها نهایی و تعیین تکلیف نشده است. مانند گردشگرانی که برای مدت کوتاهی در ایران اقامت دارند و کمتر از یک ماه از ایران خارج شده و نیازی به طی مراحل رجیستری ندارند و گوشی آنها در ایران به مدت تنها ۳۰ روز فعال می ماند. یا مسافرانی که همراه خود گوشی تلفن وارد ایران کرده اند. ۳۵۷ هزار و ۲۰۶ گوشی وارداتی در لیست «خاکستری» قرار دارند.

گروه شناسه «سیاه» شامل گوشی های بلاک شده است که به دلایل زیادی از جمله قاچاق یا عدم فعالسازی در این لیست قرار دارند. ۲۴۱ هزار و ۶۳۷ گوشی وارداتی در لیست «سیاه» قرار دارند.

براساس داده های رگولاتوری، تا پایان خردادماه سال ۹۷ حدود ۱۱ درصد از گوشی های واردشده به کشور در این بازه زمانی، در فهرست سیاه قرار گرفته و مسدود شده اند. این گوشی ها با هیچ سیم کارتی در ایران قادر به فعال شدن نیستند.

برمبنای آمار ارائه شده تا پایان خرداد ۹۷ از میان حدود ۲ میلیون و ۲۲۵ هزار گوشی رجیسترشده، بیشترین آمار به برندهای هواوی، نوکیا، اپل و سامسونگ تعلق داشته و بیشترین تعداد گوشی های قاچاق یا گوشی هایی که بعد از مدت یک ماهه مقرر، نسبت به رجیستری اقدام نکردند به ۳ برند اپل، نوکیا و هواوی تعلق دارد.

البته باید توجه داشت که گوشی های برند سامسونگ از ابتدای اردیبهشت ۹۷ به این طرح پیوستند و در طول دوماه ۳۲۴ هزار گوشی از این برند رجیستر شده اند.

در فهرست خاکستری نیز که عمدتا شامل گوشی های درحال رجیستر شدن در زمان یکماهه مقرر است بیشترین تعداد گوشی به برند سامسونگ تعلق دارد که البته به زمان پیوستن این برند به طرح رجیستری مربوط می شود.

مطابق  با آمار رگولاتوری، با پیوستن سامسونگ به رجیستری از اردیبهشت ماه امسال، هم اکنون تمامی گوشی های موجود در بازار، مشمول طرح رجیستری شده اند و ورود کالای قاچاق در شبکه ارتباطی کشور، به صفر درصد رسیده است.


١١:٣٩ - دوشنبه ٥ آذر ١٣٩٧    /    شماره : ٥٦٢    /    تعداد نمایش : ٨٨٥


نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر: